***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Над 7000 държавни служители е сменило правителството на Радев. Путин няма да присъства на погребението на Пригожин


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 29 август   

 

Над 7000 души от държавната администрация и изпълнителната власт са били заменени по време на последното служебно държавно управление, назначено от Румен Радев. Това са 7% от всички държавни чиновници и неслучайно вторият длъжностен мандат на Гълъб Донев се назовава от хората в службите " тихия прелом на Радев ". Това настояват осведомени източници на Actualno.com.

Най-ярките образци за всеобща чистка от служебно назначените служители на Радев са 2700 уволнени в транспортното министерство и прилежащите му структури, над 400 в Национална агенция за приходите (включително в централно ръководство и в териториалните дирекции). Фрапиращи са числата и в организациите и структурите към Министерство на земеделието - общо близо 1000 души са сменени единствено за 10 месеца.

***

„ Имайки поради кой е Васил Божков, сигурно има сделка. Версии в общественото пространство - доста - персонална храброст, сделка с държавното управление, прокуратурата. Но това са версии, които занапред ще се изяснят, зависи от обстановката, която ще се развие от правосъдното дело. И имайки поради 19-те обвинявания, това ще продължи 2-3 години “.

Това сподели някогашният заместник-ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи доцент Милен Иванов в ефира на " България ON AIR ".

По думите му прокуратурата е систематичен проблем.

***

***

„ Напрежението на Световната купа сигурно може да е фактор, позицията, часовникът. Вярвам, че световноизвестни шахматисти също са пропущали доста победи. Точно на финала изпуснах две извоювани позиции. Вярвам, че това беше от напрежението и от неща, които не са свързани директно с шаха. Бях доста покрай това да печеля Световната купа. В подобен миг в главата ти се въртят доста разнообразни мисли, които те разсейват “.

***

Победата на 17-годишната Елизабет Кравиц в състезанието " Мис Варна " 2023 провокира гневни реакции и омразни мнения по неин адрес, а повода за тях се оказаха украинските корени на момичето. В хейт акцията се включи и депутатът от " Възраждане " Юлиян Губатов.

***

Руският президент Владимир Путин не възнамерява да участва на погребението на водача на наемническата формация " Вагнер " Евгений Пригожин, съобщи във вторник представителят на Кремъл Дмитрий Песков, оповестява Ройтерс.

***

***

Той още един път прикани депутатите в Скопие да одобряват конституционните промени и по този начин да отворят пътя на Република Северна Македония към участие в Европейския съюз.

***

Жив червей беше открит в мозъка на жена в Австралия предходната година, само че лекарите, избавили дамата, приказват в този момент за първи път, предава Ройтерс.

СНИМКИ

***

42-годишният Андре Верисимо Кардосо загуби надзор на един от първите завои и падна на асфалта тъкмо по средата на трасето. Няколко сътрудници съумяха да го избегнат и той се изправи на крайници, само че Ерико Верисимо да Роча (38) го блъсна челно.

ВИДЕО

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР